Proeven van de jacht in Wildbar

Kortrijk is een hotspot rijker, en dat mag letterlijk én figuurlijk geïnterpreteerd worden.
Thijs Gelaude, Chaëlle Danneels en Hannes Desmedt toverden Domein Gulden Spoor om tot een feeërieke gastrobar. Chef Thijs en gastvrouw Chaëlle zijn in het ‘non-popup leven’ de drijvende krachten achter catering Cachette, terwijl sommelier Hannes (ex Hertog Jan en Hof Van Cleve) met Wine Blend high-end cocktail catering & wijn service verzorgt.  Voor deze gelegenheid bundelden ze hun kennis en ervaring en zetten ze een unieke popup neer. ‘Geen winter zonder wild’ dachten de smaakvolle breinen achter Wildbar. Tot 30 december kan je, van donderdag tot en met zondag er terecht voor top gastronomie met een wild randje. Hoogste tijd om even polshoogte te nemen en met het drietal te spreken.  
Hoe zijn jullie op het idee gekomen om deze popup te lanceren?

Chaëlle: “Thijs en ik werkten samen in het zuidfranse Domaine de Cocagne waar we gewend raakten aan de rush tijdens de zomer. We wilden met Wild het zelfde gevoel oproepen, maar nu in de winter… en dichter bij huis.”
Thijs: “De producten die beschikbaar zijn tijdens het wildseizoen, bieden ons veel mogelijkheden op creatief vlak. ‘Waarom geen concept dat geheel in het teken van wild staat?’ was één van de vragen die mij al een tijdje bezig hield.”


Wat maakt jullie locatie, Domein Gulden Spoor, zo speciaal.

Hannes: “Laten we beginnen met de zoektocht naar de ideale locatie. Niet gemakkelijk hoor. In eerste instantie vonden niet direct een ideale locatie. Tot we hier kwamen… “
Chaëlle: “Ja, we wisten het direct toen we Domein Gulden Spoor zagen: ‘Dit ís het’. Het wauw-gevoel dat je krijgt als je hier komt oprijden, is heel speciaal. Eigenlijk beantwoordt deze locatie onze volledige wishlist. Alle mogelijkheden om het gezellig te maken en tóch niet te groot zodat we een topservice kunnen geven.”  


De popup ziet er niet alleen gezellig maar ook zeer uitnodigend uit. Wie verzorgde het decor?

Chaëlle: “Samen met verhuurbedrijf Eland hebben we het kader ingevuld volgens de sfeer die we voor ogen hadden. De rest van de aankleding en decoratie hebben we zélf gedaan. Zoiets is veel te leuk om uit handen te geven.”  
Hannes: “Als je een bepaald idee hebt, is het inderdaad beter om dit zelf te vertalen en concreet uit te werken.
Thijs: Via Femat kregen we de kans om de nieuwe servieslijn van Ann Demeulemeester te gebruiken. Hierdoor kunnen we de unieke sfeer ook op het bord vertalen.”


Jullie serveren een menu met uitsluitend wild. Wisselt het menu tijdens de opening van de popup nog?

Thijs: “In principe is het menu gedurende de opening van Wild. We hebben extra gerechten uitgewerkt voor mensen die het bestaande menu nóg wilder willen maken. De looptijd van het menu is maar een maand, de gerechten staan op punt dus de uitwerking zal top zijn.” 


Hoeveel couverts kunnen jullie per service plaatsen?

Hannes: “We hebben plaats voor ongeveer 40 personen.” 
Chaëlle: “Door dit relatief kleine aantal zitten komende maand al aan 90% bezetting. Het zou dus kunnen dat we nog iets langer open blijven en dat er enkele data in januari bij komen. Het is niet de bedoeling om met Wilbar een commercieel verhaal te schrijven maar anderzijds willen we zoveel mogelijk mensen laten genieten van dit unieke concept.”

Wat gaan jullie doen als het laatste gerecht van de popup geserveerd is?

Thijs: “Afwassen, opruimen en terug beginnen koken. Ik telde deze morgen al bijna 300 bestellingen voor het afhaalmenu van onze catering.” 
Hannes: “…. Met het leeggoed van ons oudejaarsevent naar het dichtbijzijnde glasbolletje rijden, zal vermoedelijk op mijn to do list staan.”
Chaëlle: “En op 3 januari staat bij catering Cachette het eerste feest al geboekt. Er is dus weinig tijd om te chillen rond de kerstboom.” 
www.catering-cachette.be/wildbar/