Stir Creativity is de wereldwijd visie van Bombay Sapphire om creativiteit te stimuleren bij zowel artiesten, bartenders, horeca ondernemers en consumenten. Het inventieve karakter van dit project, waarbij mensen met uiteenlopende artistieke achtergronden elkaars creatieve raakvlakken exploreren, is kenmerkend voor de vooruitstrevende visie van het premium ginmerk.


In het kader van Stir Creativity werden bartenders Yen Pham en Noa Van Ongevalle deze zomer uitgedaagd voor een sterk staaltje bartending. Bombay Sapphire challengde hen om al hun creativiteit aan te wenden en ieder een nieuwe cocktail te creëren. De boodschap die ze meekregen: Serveer een cocktail die visuele artiesten in beweging brengt. Het resultaat van de queeste vertaalde zich in de Forest Bath van Yen Pham en de Grass à Toi van Noa Van Ongevalle. Twee eigenzinnige cocktails op basis van Bombay Sapphire gin en natuurlijke ingrediënten met een subtiele vertaling naar de persoonlijkheid, roots en passie van beide mixologists.


Op basis van de smaken, het visuele aspect én het verhaal achter de cocktails, gingen vervolgens zes streetartists aan het werk. Tijdens het project, dat de naam Canvas meekreeg, herschiepen de kunstenaars een lege hangar in Brussel van een blank canvas tot een expressief kleuren- en lijnenspel. 
De creative clash tussen bartenders en artiesten resulteerde zo in prachtige kunstwerken die perfect matchte met beide cocktailcreaties. Een indrukwekkend, meeslepend geheel waarin alle zintuigen van de vele bezoekers op een uitermate fijne wijze werden geprikkeld… met een cocktail in de hand natuurlijk. 

www.stircreativitybrussels.be
www.bombaysapphire.com