Antwerpen ontdekt Mexico. Met de recente openingen van La Taqueria en de Taqueria Clandestino van Didier Van den Broek, staat er een new kid te popelen om haar deuren te openen. Er komt namelijk een einde aan het Antwerps oord des verderfs, The Dirty Rabbit. Eigenaar en bezieler van dit funky barconcept, Kasper Stuart, kiest met zijn nieuwe formule resoluut voor de kaart van de Mexicaanse en Peruaanse food en drinks. Kurt Hereygers van Not Before Ten zal instaan voor het design. Hij zorgt ervoor dat feesten in de vernieuwde The Dirty Rabbit Cantina y Coctelería nog altijd zal kunnen… maar dan pas wanneer iedereen gedaan heeft met eten.

Na enkele jaren achtte Stuart de tijd rijp om de succesformule rond The Dirty Rabbit nieuw leven in te blazen. De hoogstaande cocktailbar blijft, de danspaal blijft gelukkig ook. Vanaf september zal het pand er echter frisser en zuiderser uitzien. “Verwacht je aan de betere Mexicaanse en Peruviaanse food- en cocktailklassiekers. We kijken er echt naar uit om opnieuw Margaritas te serveren. Geen rommel…. Alleen top notch. Ook laten we de mensen kennismaken met een combinatie van Tequila en Sangrita. We zijn erg benieuwd maar wij lusten’m zonder meer,” Aldus Stuart.

Tequila & Sangrita, ‘the evil twins’

Het menu van The Dirty Rabbit Cantina y Coctelería zal bestaan uit authentieke Zuid-Amerikaanse klassiekers en nieuwe creaties. Hiervoor werd een keukenteam samengesteld met een pak ervaring. Lander Hanskens Maldonado (Colombia) en Irma Guiterrez (Mexico) zullen borg staan voor onvervalste Latijns-Amerikaanse flavours. De bar wordt bemand door Yuni Herremans, een cocktailshaker uit ‘eigen stal’ die voor de nieuwe bar intussen een eigen Sangritarecept ontwikkelde.

Yuni Herremans

Het belooft dus een hete nazomer te worden in Antwerpen. Liefhebbers van de betere Latijns-Amerikaanse keuken kunnen vanaf 12 september hun hart ophalen op de Gentplaats 1.

¡ Salud, amor, dinero, y tiempo para gastarlo !