Karen Keygnaert kookt met Dominique Crenn.
Karen Keygnaert leerden we kennen via haar artikel in Lazy Monday #009. De charmante chef en zaakvoerder van Cantine Copine neemt in juli deel aan een exclusief “Women in Food”-evenement in Californië. Ze zal er samen koken met de gelauwerde Frans-Amerikaanse vrouwelijke chef Dominique Crenn (Atelier Crenn**, San Francisco).
Op 31 juli bereiden Karen en Dominique een volledig menu voor een select publiek in San Francisco. In totaal passeren zo twaalf gastchefs de revue; tien uit de Verenigde Staten, één uit Hongkong/Londen, en dus één uit België. Los van het fun-aspect, wil Crenn de aandacht vestigen op het vele, vaak onderbelichte, vrouwelijke culinaire talent in een door mannen gedomineerd vak.
“Het is een mooie kans om vrouwen in de spotlights te zetten. Er zijn duizenden vrouwelijke chefs en het wordt tijd dat de pers over hen begint te praten,” aldus Crenn in Vogue.
Ze selecteerde haar gastchefs op basis van hun inspirerende gerechten en hun eigenzinnige stijl van koken, maar ook omwille van hun licht-rebelse attitude en hun inzet voor de sector in het algemeen.
“Ik beschouw het als een ongelooflijke eer om in dit lijstje te staan én door Dominique geselecteerd te zijn” zegt Karen Keygnaert. “Ze is al jarenlang zo’n beetje een persoonlijke heldin in de culinaire wereld, omwille van haar keuken, maar ook voor haar stijl en no-nonsense aanpak, waarin ik me wel kan vinden. Dus toen die uitnodiging binnenkwam, was het even stressen, maar ik ben enorm fier.”
“Wat we gaan klaarmaken? Nog géén idee,” aldus Karen. “We gaan wat overleggen per mail, en ik kom enkele dagen vooraf aan in San Francisco, dat zal wel volstaan om elkaar te leren kennen, een menu af te spreken en op elkaar ingespeeld te raken.”