Freestylen op een vrije middag. Voor sommigen een droom, voor anderen een noodzakelijk kwaad maar voor de crew van The Pharmacy de normaalste zaak van de wereld. Op een stille dinsdagmiddag werd afgesproken om de cocktail voor de komende Flemish Food Bash samen te stellen. De dranken zouden ter beschikking worden gesteld door de plaatselijke brouwerij, en niet zomaar één. De lokalen van de Stuise Brouwers in Oostvleteren deden dienst als plaats delict.
Omdat een mens niet kan leven van louter liefde stelde restaurant Grand Cabaret zich disponibel om op temperatuur te komen. Een tasting van paar obscure flessen uit de privécollectie van Vincent Florizoone ging een menu met aangepaste bieren vooraf.  Een tafel gevuld met mixologists, chefs, herboristen, een brouwer, een vormgever en een schrijver was het aanvullende ingrediënt voor een losbandig voorspel. Het duurde dan ook niet lang of de tongen, de ideeën maar vooral de creativiteit los kwamen los.
Over wat volgde kan niemand zich uitspreken, de omerta mag immers niet overtreden worden. Wél kan gemeld worden dat de basis voor de tweede Flemish Food Bash veelbelovend is. Het cocktailconcept werd aan tafel geboren en kwam in Oostvleteren tot uitvoering. Staat het al geheel op punt? Nee, dat zou de pret te snel bederven. Er moet immers nog een reden worden gevonden om dit nog eens over te doen. Freestylen op een vrije middag…. Iedereen zou het eens moeten proberen.

Struise1SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSC