CHEF 17 wordt gastronomische hoogmis.
Op 2 & 3 oktober mogen horecaprofessionals zich opnieuw verlekkeren op de tweejaarlijkse gastronomische beurs CHEF 17. De hallen van Kortrijk Expo vormen deze dagen het epicentrum voor alles wat met topgastronomie en bistronomie te maken heeft. CHEF 17 speelt de kaart van restaurateurs en chefs en brengt hen samen in een exclusieve, zij het tegelijk informele sfeer. Een selectie aan standhouders en randprogrammatie op maat verhogen de beleving en maken een bezoek aan deze beurs meer dan de moeite waard. Lazy Monday juicht dergelijke initiatieven onvoorwaardelijk toe en staat te popelen om naar Kortrijk af te reizen. Voordat het zover is, namen we even contact op met de mensen achter de beursschermen. Wat hebben Patricia, Cindy en Nureddin voor ‘hun’ CHEF 17 in petto?
Nureddin Macit uit Destelbergen.
Opleiding: Master Meertalige Communicatie UGent
Functie: Exhibition Support Kortrijk Expo
Patricia Huygelier, 45 jaar uit Wevelgem
Opleiding: TEW met een specialisatiejaar internationale handel & marketing
Functie: Exhibition manager Kortrijk Expo
Cindy Collez, 41 jaar uit Zwegevem
Opleiding: Bedrijfsmanagement Hibo
Functie: Accountmanager Kortrijk Expo
– Kunnen jullie het concept rond CHEF 17 eens beschrijven?
“CHEF is een vakevenement met een heel sterke focus. Onze bezoekers komen enkel uit de restaurantsector: chefs, sous-chefs, zaakvoerders, maîtres, sommeliers, barista’s, … Zo kunnen we heel gericht inspelen op de sector. Om de beurs relevant te houden gaan we op zoek naar exposanten met hoogkwalitatieve producten of nieuwigheden. Wij willen onze bezoekers niet alleen een uitzonderlijke selectie van producten en uitrusting voorstellen, maar hen ook inspireren door randactiviteiten en door hen met hun collega’s samen te brengen. CHEF is opgebouwd rond uniforme stands in een bijzondere, verrassende setting waarbij het contact tussen de exposanten en bezoekers maximaal is. Door die duidelijke keuzes in het concept is CHEF een uitzonderlijk en exclusief event.”
– Kunnen jullie reeds een tip van de sluier lichten wat betreft standhouders?
“Die zijn echt heel divers: niet alleen food en dranken, maar ook keukenbouwers, tafellinnen, software,… We hebben klinkende namen, maar ook ambachtelijke bedrijven met schitterende producten.”
– Wat mogen de bezoekers daarnaast verwachten qua randprogrammatie?
“Er zal van alles te doen zijn tijdens CHEF17. We hebben masterclasses door chefs en masterclasses dranken door absolute toppers, zoals biersommelier Sofie Vanrafelghem en barista Peter Deprez. Enkele Belgische chefs lichten aan de hand van een signature dish hun filosofie toe en ze nodigden een buitenlandse collega uit die hetzelfde thema vanuit diens visie aansnijdt. Enkele klinkende namen zijn Michael Vrijmoed, Thijs Meliefste (Nederland), Willem Hiele, Kristof Mulack (Duitsland) en René Mathieu (Luxemburg). Op maandag hebben we een seminarie van Culinary Innovators over ‘Natuur in gastronomie’. Daarna strijden 11 Kortrijkse chefs voor het label van de lekkerste paté. Een ideaal excuus om elkaar te ontmoeten op deze Café Paté, samen te proeven en te genieten van een gezellige avond.”
– Waarom moeten restaurateurs en chefs vanuit heel België naar Kortrijk komen?
“Voor het unieke exposantenaanbod met vele ontdekkingen, voor de inspiratie door heel wat activiteiten en omdat het fijn en inspirerend is om collega-chefs en restaurateurs te ontmoeten. Bovendien is CHEF er ook maar om de 2 jaar. Wie er dus nu niet bij is, moet tot 2019 wachten.”
– Kunnen we afronden met enkele primeurs die jullie nu al met de lezer van Lazy Monday willen delen?
“Laat het ons houden op een vijftal scoops misschien. We kunnen niet alles prijsgeven, dat begrijp je…”
1) Jet Import zal uitpakken met Seedlip? Dit is een nieuwe non alcoholische likeur uit London die een perfecte tegenhanger is voor een Gin & Tonic. Het is een groot succes in het Verenigd Koninkrijk en de rest van de wereld volgt met rasse schreden.
2) byFlow laat haar 3d printer zien. Hiermee geven ze een demonstratie van 3D foodprinting. Het gehele proces hierrond en de allerbeste designs worden getoond op CHEF.
3) Atelier 185 laat een nieuw assortiment koksmessen zien op de beurs. Deze spectaculaire designs passen helemaal in het DNA van CHEF.
4) Apicbase neemt haar foodstudio voor voeding mee. Tijdens een masterclass gaan ze er actief mee aan het werk en wordt live gedemonstreerd wat de mogelijkheden zijn.
5) Maarten Jordaens komt met Icare4food naar CHEF. Ook hij laat opnieuw enkele innovatieve zaken zien waarmee hij de culinaire wereld zal veroveren.
Cindy, Patricia en Nureddin hebben ons zonder enige moeite kunnen overtuigen om op 2 & 3 oktober af te zakken naar Kortrijk. Het zal een tof weerzien worden met veel bekenden uit de sector én daarbuiten. Tickets kan je bestellen via deze link !
Chef 17
www.chefxpo.be
Maandag 2 oktober 2017 van 11u00 tot 18u00
Dinsdag 3 oktober 2017 van 11u00 tot 18u00
Kortrijk Xpo – hall 4
Doorniksesteenweg 216
8500 Kortrijk (België)