Keukentalent in Gent…. het loopt er vol mee. Afgelopen zondag lieten zes jonge Gentse koks hun creativiteit de vrije loop op hun eigen evenement: BOEF. Met een speenvarken aan de grill was het BBQ-troef in het door de zes vrienden georganiseerd culinair festijn. BOEF was en all-in winterbbq met muziek, de nodige drank en veel sfeer.
Initiatiefnemer Matthias Van Acker (Coeur d’Artichaut) benadrukt dat het niet de bedoeling is om de Flemish Foodies te imiteren, noch hen van de troon te willen stoten. “We zijn gewoon zes vrienden die iets leuks willen organiseren, meer niet. Ook willen we onze eigen restaurants niet direct promoten. We barbecueën graag en vinden het leuk om onze passie met anderen te delen”. Tom Van Lyssebettens van het nieuwe Cochon de Luxe is ook in zijn nopjes over het resultaat. “We wilden geen gewone barbecue doen met hamburgers. Als ervaren chefs waren we het aan onze stand verplicht om iets speciaals te doen”. De combinatie van het vlees en de groenten van de foodtruck was super sympathiek.
BOEF
De afterparty was een feestje waar bekende namen als dj’s Thang en Hits & Tits de plaatjes draaiden. De eerste editie van BOEF werd alvast een groot succes. Alle 140 tickets waren rap uitverkocht. “We willen dit concept nog uitbreiden, en misschien een paar keer per jaar iets doen. Dat hoeft niet altijd een barbecue te zijn. We zien wel, als het maar leuk en lekker is”, aldus een gelukkige organisator.