Bistronomiegids 2015

Een zonnige zondag wordt al snel bestempeld als ‘Lazy Sunday’. De initiatiefnemers van Bistronomie hadden vandaag echter alles mee en maakten van de lancering van hun nieuwe gids een waardig event. Ondanks, of dankzij, het mooie weer trok een honderdtal restaurateurs, journalisten en andere liefhebbers van de betere tafel richting brouwerij Duvel Moortgat in Puurs. Hier waren zij getuige van de lancering van de vierde Bistronomiegids.

Lazy Sunday

Lazy Sunday

Johannes Denis en Steve Engels startten dit initiatief enkele jaren terug. Beide heren vonden dat de gastro-bistro niet voldoende in de ‘picture’ kwam en begonnen met het verzamelen van sympathieke eetadressen. Het concept Bistronomie, dat in 2011 het levenslicht zag, bestaat momenteel uit een zeer uitgebreide en goed geschreven gids en een bijhorende website. De bistros in de gids voldoen allemaal aan hetzelfde criterium: Een goede tafel met mooie producten die met respect behandeld zijn, tegen een aangename prijs. Steve en Johannes zorgen er met hun gids en website voor dat de term Bistronomie geen loos begrip is.
De nieuwe gids staat ook dit jaar weer vol smakelijke adressen. Bekende en minder bekende eethuizen verspreid over heel Vlaanderen en Brussel. Er worden in deze editie van de Bistronomiegids zelfs enkele Waalse en Nederlandse restaurants opgenomen. Alle zaken zijn bezocht door redacteurs die bistros met kennis van zaken bechrijven. De Bistronomiegids 2015 is zodoende een sympathieke gids met maar liefst 111 adressen.

de Bistronomie crew. achterste rij vlnr. Johannes Denis (Bistronomie), Cathérine Vandoorne (Radio 2), Frank Cops (Be Gusto), Lieven Musschoot (architect), Sven Van Coillie (Belgian Taste Buds), Steve Engels (Bistronomie), Gido Van Imschoot (Hotelschool Spermalie Brugge) voorste rij vlnr. Marco De Jong (AppleMoose),  Filip Vroonen (Flip's Fucking Foodblog), Nicolas Soenen (Duvel Moortgat)

de Bistronomie crew. achterste rij vlnr. Johannes Denis (Bistronomie), Cathérine Vandoorne (Radio 2), Frank Cops (Be Gusto), Lieven Musschoot (architect), Sven Van Coillie (Belgian Taste Buds), Steve Engels (Bistronomie), Gido Van Imschoot (Hotelschool Spermalie Brugge)
voorste rij vlnr. Marco De Jong (AppleMoose), Filip Vroonen (Flip’s Fucking Foodblog), Nicolas Soenen (Duvel Moortgat)

Dit vind je misschien ook leuk...