Bart Versluys zoekt Horecatalent.
Oostende is de jongste jaren aan een heuse revival bezig. Met een goed uitgekiende citymarketing heeft de stad zichzelf opnieuw op de kaart gezet. Oostende is daarbij al lang meer dan louter een badstad die enkel tijdens het seizoen leeft. Haar stijgende populariteit heeft zijn effect niet gemist op de lokale horeca- en handelszaken. Heel wat buurten en stadspleinen werden inmiddels heraangelegd en opgewaardeerd. De grootste omwenteling vindt echter plaats op de Oosteroever; een historische havenbuurt die sinds 2014 door de Groep Versluys wordt omgevormd tot een hippe stadswijk met tal van nieuwe, indrukwekkende gebouwen die de skyline van de stad hertekenen. De meest iconische nieuwe landmark vormt daarbij Baelskaai 12 met zijn befaamde doorzichtige terraszwembaden.
In slechts enkele jaren tijd is de Oosteroever site uitgegroeid tot de nieuwe ‘place-to-be’. Bezijden de nieuwe ontwikkelingen blijft de buurt evenwel zijn uitgesproken maritiem karakter behouden, met de onmiddellijke nabijheid van de Oostendse vismijn en haar dagelijkse aanvoer van verse vis. Een gedroomde habitat voor nieuwe, kwaliteitsvolle en vooruitstrevende horeca- en handelszaken. Bart Versluys, CEO van Versluys Groep die de site ontwikkelt, heeft nog enkele goed gelegen gelijkvloerse panden beschikbaar die hij graag wil ingevuld zien met hoogstaande horecaconcepten. Kwaliteit, passie en gedrevenheid vormen hierin de rode draad.

Bart Versluys
Overal in Europa zien we een herwaardering van oude havenbuurten. Zo’n reconversies zagen we in Antwerpen, waar het Eilandje op korte tijd uitgegroeid is tot een levendige buurt. Ziet u voor Oosteroever eenzelfde scenario?
Het is een mooi compliment om het eilandje in Antwerpen te vergelijken met de Oosteroever in Oostende. Er zijn inderdaad heel vast gelijkenissen tussen deze twee unieke stadsprojecten. Het grootste verschil is echter de locatie, met als pluspunt dat de Oosteroever site vlakbij de duinen en de zee gelegen is. Hierdoor zetten we bij onze ontwikkeling zeer bewust in op een hoogstaand wooncomfort met ruime appartementen. Woonappartementen met één of meerdere riante terrassen en een hoogstaande – typische Versluys – afwerkingsgraad. Elk appartement geniet bovendien van een spectaculair zicht op zee, duinen, stad of de nieuwe jachthaven.
Voor hoeveel en welk soort horecazaken ziet u de nieuwe wijk als ideale locatie?
We zetten resoluut in op kwaliteit, niet op kwantiteit. Voorbeelden hiervan zijn Resto ‘Marina’ als één van de beste Italiaanse restaurants in België en ‘Kabine’; een hippe en populaire family conceptstore slash coffeebar. Deze unieke horecazaken openen respectievelijk in maart en juli de deuren. Beide waren gecharmeerd door de locatie, maar ook de directe nabijheid van de vismijn vormde een grote troef. Elke horecazaak die kwaliteit nastreeft, out-of-the-box durft te denken en de nodige gedrevenheid en passie aan de dag legt, is welkom op de Oosteroever.
Hoe ziet de ideale kandidaat eruit voor u en kunnen zij eventueel rekenen op bepaalde gunstmaatregelen?
Kandidaten die zich aanbieden, worden steevast aan een strenge selectieprocedure onderworpen. De concepten moeten ook passen binnen het Oosteroever DNA en vooral een meerwaarde vormen binnen het geheel van de site. Voor de geselecteerde voorstellen hanteren we verder geen vaste procedure. Zijn het reeds gevestigde en bekende horecazaken? Of betreft het jonge starters met een origineel concept? Hoeveel bedragen de totale investeringskosten? En hoe ziet het businessmodel eruit? Aan de hand van deze gesprekken doen we een voorstel waar iedereen zich comfortabel bij voelt en dat ook de horeca-ondernemer de nodige ruimte geeft om zich te kunnen ontplooien qua imago en omzet. In veel gevallen spreken we hier dan ook over een gradueel businessmodel, waarvoor in eerste instantie een huurvoorstel wordt uitgewerkt. Afhankelijk van de omstandigheden is er in uitzonderlijke gevallen en op middellange termijn ook een aankoopoptie mogelijk.
Welke oppervlaktes zijn zoal beschikbaar? En beschikken ze allemaal over terrassen?
We beschikken momenteel nog over een breed aanbod aan ruimtes, waarvan sommige indien gewenst zelfs kunnen worden samengevoegd. De meeste panden kunnen afhankelijk van de vergunning ook voorzien worden van een mooi buitenterras. We hebben momenteel nog units beschikbaar die op het zuiden zijn gericht en andere met een uniek uitzicht op de nieuwe jachthaven.
Interesse om het nieuwe (horeca)gezicht van Oosteroever in Oostende vorm te geven, neem dan als de bliksem contact op met Versluys Groep op
T 059 51 11 15 of info@groepversluys.be
Ontdek nu de Oosteroever site op www.ensortower.be en www.oosteroever.be