De Woodford Reserve Distillery in Versaille, Kentucky wordt door velen als de bakermat van de Bourbon whiskey beschouwd. Het was immers James Christopher Crow die halfweg de 19e eeuw het productieproces perfectioneerde door onder andere sour mashing toe te passen. Dit distillatieproces, door pot stills en rijping op eikenhouten vaten, geldt ondertussen als standaard voor de Bourbon whiskeys van Woodford.
Tot voor kort was de Straight Bourbon, Woodfords enige sterkhouder voor de Belgische markt. Vandaag lanceert men echter een zeer beperkte oplage Straight Rye voor ons land. De Straight Rye onderscheidt zich door het hoge gehalte rogge waarmee te whiskey tot stand kwam (53% rogge in vergelijking tot 18% voor de Straight Bourbon). Dit resulteert in een uitgesproken kruidige smaak.
We proefden de Straight Rye vorige week en kwamen tot de conclusie dat deze whiskey het wachten meer dan waard was. “Deze whiskey is schaars waardoor er slechts 300 flessen voor de Belgische markt beschikbaar zijn. Ze zal daarom niet in de supermarkt verkrijgbaar zijn maar uitsluitend in premiums bars en gespecialiseerde drankenhandelaars” aldus Nate Booker, de Global Brand Ambassador van Woodford Reserve.
Indien je dus nog je lippen wilt zetten om een glas van deze godendrank, dien je je te haasten. Het zal niet lang duren voor de Straight Rye uitverkocht is.

woodford2

www.woodfordsreserve.com


Share the love!
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone