Er gaat bijna geen week voorbij of de Vlaming wordt blootgesteld aan een nieuwe gin soort of merk. Variërend in kwaliteit, smaak en vormgeving wordt de liefhebber op zijn wenken bediend. De Gin Craze is dus zeker nog niet voorbij. Bombay Gin laat deze dagen zien dat het merk niet alleen pionier is maar nog altijd de toon aangeeft in de wereld van de Gin.
Met de lancering van de ‘Star of Bombay’ onderstreept Bombay haar prominente positie in de markt. Het merk gaf haar meester distilleerder de opdracht om een nieuwe London Dry voor het premium segment te maken. Nik Fordham nam de opdracht aan en selecteerde een aantal nieuwe botanicals om het product extra inhoud en ‘rondheid’ te geven. De toevoeging van Bergamot en Ambertta zaden geeft een intens eindresultaat met een alcoholpercentage van 47,5%.
De ‘Star of Bombay’ wordt volgens de maker optimaal geserveerd in een verhouding van 50ml/50ml met een kwalitatieve tonic en clear ice. De garnituren blijven sober, een twist of Orange voldoet om de ster van Bombay in het glas te laten schitteren.

Star of Bombay_drinks_one-on-one_1


Share the love!
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone