Afgelopen 1 juli mochten we mee de spits afbijten van de Parelende tafels georganiseerd door Bru. Samen met enkele andere culinaire journalisten, foodbloggers en -lovers, kregen we de eer om de eerste editie van dit uniek tafelconcept vorm te geven. Na een verzorgd aperitief met de nodige hapjes onder een stralende zon, konden we op het dak van het MAS te Antwerpen aanschuiven aan een lange tafel die feeëriek gedecoreerd was. Door de lage krukjes gezellig dicht bij elkaar, ontstond al snel een gemoedelijk sfeer. Met Antwerpen als achtergrond konden we genieten van een verzorgd 3 gangen-menu, fijne wijnen en natuurlijk ook fris water. Een prachtige zonsondergang waarbij we ons op de eerste rij voelde, werd gevolgd door een zwoele avond waarbij de kleurrijke verlichting volledig tot zijn recht kwam. We waanden ons zo in Istanbul, Bangkok of een andere kosmopolitische stad. Een geslaagd event op alle vlak waarover we nog lang zullen napraten.

De parelende tafels van Bru is een tafelconcept waarbij gedurende 2 avonden een lange gastentafel wordt neergezet waar deze normaal gezien niet thuis hoort. De volgende sessie zijn nog op 19 en 20 augustus in een hopveld te Steenhuffel, 17 en 18 september in een oude smeedijzeren serre te Hoeilaart en op 8 en 9 oktober in Eglise Saint-Christophe te Luik. Je betaalt 45 euro voor een verzorgd all-in menu; inschrijven kan via www.bru.be. Niet aarzelen want de plaatsen zijn beperkt.


Share the love!
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone