De Netflix reeks Chef’s Table is toe aan een vervolg op haar eerste, succesvolle serie. Regisseur David Gelb is momenteel druk bezig met 16 nieuwe afleveringen die verdeeld zullen worden over drie reeksen. Op het verlanglijstje van de filmmaker stonden namen als Alex Atala (Dom, Brazilië); Dominique Crenn (Atelier Crenn, San Fransisco); Enrique Olvera (Pujol, Mexico); Grant Achatz (Alinea, Chicago); Alain Passard (L’Arpege, France); Michel Troisgros (Maison Troisgros, France) en Nancy Silverton (Mozza, LA). Zij zullen tijdens de prachtig gemaakte afleveringen hun motivatie, dromen en verhalen uit de doeken doen. David Gelb belooft de kijker een nieuwe stijl van documentaires. Het blijft een serie over de mensen en weinig anders….

Het huwelijk tussen David Gelb en Netflix was tot nu toe zeer gelukkig. Met de eerste reeks van Chef’s Table en docu’s zoals Jiro Dreams of Sushi bewees Gelb al goed te begrijpen waar de Netflix kijker naar op zoek is. Met de komende drie seizoenen Chef’s Table zal hij er waarschijnlijk terug in slagen om de kijker te verrassen.

regisseur David Gelb

regisseur David Gelb

Volgens Gelb ligt één van de succesfactoren van het eerste seizoen bij de keuze van de chefs. Ook voor de komende afleveringen gaat hij op zoek naar spraakmakende koks. “Het moeilijkste om te doen is het kiezen van de chefs. Zij moeten niet alleen op het absolute topniveau werken maar moeten ook echte storytellers zijn. Ze moeten een interessant verhaal hebben over hun persoonlijke leven”. Gelb vraagt ze tijdens de interview de hemd van het lijf. Het gaat echter niet allen over het verhaal van de chef. Hij of zij moet ook tijd en zin hebben om aan de reeks mee te werken. Geld zegt hierover: “Het gaat toch over een shoot die minstens twee weken duurt. Tijdens die twee weken moeten de chefs zich kunnen vrijmaken om bepaalde zaken op te nemen. Uiteindelijk komt het neer op het vinden van een goede balans in beelden. We maken alle afleveringen op een andere manier, zodat ze elkaar ook aanvullen.”

Een van de zaken waarop Gelb meer heeft ingezet is de vrouwelijke chef. “We wilden voor de komende reeksen gewoonweg meer vrouwen in beeld hebben. Niet alleen om afwisseling te brengen maar ook om hen een extra podium te geven. Er zijn gewoonweg niet voldoende vrouwelijke chefs.” Zo krijgt Chef’s Table voor Gelb ook nog een ideologische lading

De tweede Chef’s Table reeks gaat op vrijdag 27 mei in première. Later dit jaar komt Gelb met een mini-reeks van vier nieuwe afleveringen over Franse chefs. Tenslotte zal in 2017 de volgende reeks op antenne komen. Hieronder volgt de volledige lineup:

Chef’s Table, Seizoen 2 – va. 27 mei

Alex Atala, Dom, (Brazilië)
Ana Ros, Hiša Franko (Slovenië)
Dominique Crenn, Atelier Crenn (United States)
Enrique Olvera, Pujol (Mexico)
Gaggan Anand, Gaggan (Thailand)
Grant Achatz, Alinea, Next, The Aviary (United States)

Chef’s Table, Seizoen 3 – Specials over Franse chefs, Najaar 2016

Alain Passard, L’Arpege
Michel Troisgros, Maison Troisgros
Adeline Grattard, Yam’Tcha
Alexandre Couillon, La Marine

Chef’s Table, Seizoen 4 – 2017

Ivan Orkin, Ivan Ramen (United States, Japan)
Jeong Kwan, Chunjinam Hermitage, Baekyangsa Temple (Zuid Korea)
Nancy Silverton, Mozza (United States)
Tim Raue, Restaurant Tim Raue (Duitsland)
Virgilio Martinez, Central (Peru)
Vladimir Mukhin, White Rabbit (Rusland)


Share the love!
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone