De broertjes Buyse zijn ‘hot’. Tijdens de hoogdagen van hun eigen carrières in horeca en nightlife gooiden ze het roer om en besloten te gaan samenwerken onder de noemer BLEND. Zo waren Hendrik en Kamiel Buyse deze zomer te gast op verschillende food events en brachten ze in september, samen met Isabel Boons, het boek ‘Drinks en Bites’ uit. Vandaag zitten de Blend Brothers in Hong Kong, waar ze vier weken de sleutel kregen van restaurant Isono. Lazy Monday belde hen om de temperatuur op te meten en te peilen naar hun avonturen aan de andere kant van de wereld.

Waar zitten jullie precies en wat is de bedoeling? 

Tijdelijk nemen we restaurant Isono in Hong Kong Central over. Gedurende een maand serveren we hier lunch- en dinermenu’s waarin pairing centraal staat. We laten ons volledig gaan om de locals kennis te laten maken met de gastronomie van bij ons. Meerdere keren per week worden producten zoals Zeeuwse oesters en Belgisch bier ingevlogen. Op vrijdag- en zaterdagavond neemt Kamiel plaats achter de draaitafel en serveren we barfood en cocktails.

Hoe zijn jullie ginder ontvangen?

De ontvangst was gewoonweg top, super professioneel! De groep waar we mee samenwerken, bestaat uit 10 restaurants. Ze weten hier dus wel hoe de zaken aan te pakken. Ik (Hendrik) werk met 8 koks in de keuken terwijl Kamiel met hetzelfde aantal mensen de dienst in de zaal voor zijn rekening neemt. Ons project is zeer goed gepromoot dus het is hier iedere service volle bak.

Waar verblijven jullie? 
We hebben een service appartement op nog geen tien minuten van de Isono ter beschikking gekregen. Na de avonddienst kunnen we dus vlot naar huis. Soms rechtstreeks, maar steeds vaker met een kleine omweg om nog van een midnight snack te kunnen genieten.

Hoe is het leven ter plaatse? Hebben jullie überhaupt tijd om de omgeving te verkennen en nieuwe indrukken op te doen?  

Absoluut! Hong Kong straalt enorm veel power uit die we echt willen absorberen. Het geeft ons ontzettend veel energie om nieuwe dingen aan te pakken. Nu de organisatie van het restaurant op punt staat, hebben we tussen de middag tijd om ontdekkingen te doen. We hebben al veel interessante bar- en restaurantconcepten gezien. Zo zijn we al vaste klant bij Kau Kee (noedelrestaurant met bib gourmand nvdr.)

Hoe ziet jullie avontuur in Azië er verder uit?

Op 3 november vliegen we naar Bejing om daar bij TRB-bites te koken. We zijn guest chef en -bartender en pairen op twee avonden 5 gangen met enkele spannende dranken. Vanaf 18  november zijn we terug thuis en dus opnieuw beschikbaar voor homecookings, events en vooral…. party’s.  


Share the love!
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone