Je hebt in het Lazy Monday magazine van mei al een uitgebreid interview met hem kunnen lezen. Afgelopen weekend was het zover en trad Alex, de chef en eigenaar van restaurant Rouge Tomate in Brussel, live in competitie. In Milaan was hij één van de finalisten van wereldfinale S.Pellegrino Young Chef 2015. Een internationaal keurkorps van aanstromende talenten van max. 30 jaar strijden om de titel van beste jonge chef van de wereld. Een jury van internationale topchefs moest haar stem uitbrengen. Deze jury bestond uit Massimo Bottura,  Gastón Acurio, Yannick Alléno, Margot Janse, Joan Roca, Yoshihiro Narisawa en Grant Achatz.
Na een zinderende finale waarin het niveau uitzonderlijk hoog was koos de zevenkoppige jury voor de uiteindelijke winnaar.  De Ier Mark Moriarty wist met zijn gerecht van Knolselderij gebakken in gerst en gefermenteerd hooi, ingelegde en gerookte knolselderij, hazelnoot en geroosterde hooithee, de harten van de jury te veroveren. Mark werd dus beloond voor zijn moed om een geheel vegetarisch gerecht aan de jury te presenteren.
Achter hem zorgen Christian André Pettersen (Noorwegen) en Maria José Jordan (Peru) voor een mooi podium.
‘Onze’ Alex Joseph viel nét buiten de prijzen en kreeg de vierde prijs toebedeeld. Op zich een zeer mooie prestatie, gezien de complexiteit van zijn gerecht en de niet geringe concurrentie. Alex is een tevreden man en mag terugkijken op een indrukwekkend parcours.


Share the love!
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone